Μπράβο και χίλια μπράβο, σε όσους θέλουν να κάνουν πράξη την ιδέα του Λούρου ως πλωτού ποταμού. Είναι κάτι που φωνάζουμε εδώ και χρόνια και όπως δείχνουν τα πράγματα μάλλον στην Νομαρχία το παλεύουν.
Είναι ώρα να ξυπνήσουν και οι δικοί μας την Φιλιππιάδα. Ο Λούρος πρέπει να γίνει πλωτός μέχρι την πόλη μας. ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Εμείς θα είμαστε αρωγοί σε ότι βοήθεια χρειαστούν οι άνθρωποι που προχωρούν το έργο.
Ενα φιλόδοξο και δύσκολο εγχείρημα επιχειρεί να υλοποιήσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας.Ο λόγος για την ανάδειξη και τον καθαρισμό του ποταμού Λούρου, ώστε να γίνει και πάλι πλωτός ενισχύοντας τον οικοτουρισμό της περιοχής.
Στο γραφείο του νομάρχη Πρέβεζας κ. Ιωάννου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με όλους τους αρμοδίους, προκειμένου να καθοριστούν τα περαιτέρω βήματα για την εκπόνηση των μελετών και την υλοποίηση του έργου.
Βάσει του σχεδιασμού που έχει γίνει μέχρι στιγμής, αφετηρία των παρεμβάσεων θα είναι η αποβάθρα που υπάρχει στο παραποτάμιο δάσος του Αγίου Βαρνάβα. Η περιοχή λόγω της μοναδικότητάς της είναι ιδανική, αφού έχουν γίνει παρεμβάσεις (όπως η απομάκρυνση των σκουπιδιών και η αποκατάσταση της παλιάς χωματερής), ενώ προγραμματίζονται να γίνουν και άλλες υποδομές.
Ο σχεδιασμός προβλέπει το ποτάμι να ξαναγίνει πλωτό τουλάχιστον μέχρι το Κάστρο των Ρωγών, αλλά να συνδεθεί και με τον Αμβρακικό Κόλπο.
«Γνωρίζουμε ότι η προσπάθεια δεν θα είναι εύκολη. Ομως έχει τεθεί ως μία από τις προτεραιότητες της επόμενης περιόδου για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση», τονίζει ο κ. Ιωάννου.
Η δημιουργία των προϋποθέσεων για την εγκατάσταση πλωτών μέσων στον Λούρο ποταμό θα αναδείξει και τα υπόλοιπα αξιοθέατα μιας περιοχής που σήμερα ελάχιστοι επισκέπτες γνωρίζουν.Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες θα μπορούν μαζί με το «ταξίδι» στον Λούρο ποταμό να συνδυάζουν περιήγηση στο Κάστρο των Ρωγών, στο ιστορικό Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία και τη Μονή Αβάσσου, στο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο της Αρχαίας Νικόπολης και στο Περιβαλλοντικό Κέντρο της Λίμνης του Ζηρού (το οποίο καλώς εχόντων των πραγμάτων θα λειτουργήσει από το φθινόπωρο του 2009).
Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η αξιοποίηση των εγκαταστάσεων των παλιών σφαγείων στη Σκάλα Λούρου και των Πηγών που υπάρχουν εκεί ώστε να δημιουργηθεί ενυδρείο.
«Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι και να έχουμε ώριμες μελέτες έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε όλα τα προγράμματα για την υλοποίηση των παρεμβάσεων αυτών», επεσήμανε ο νομάρχης Πρέβεζας, ξεκαθαρίζοντας ότι όποιες εργασίες γίνουν θα σεβαστούν απόλυτα το ευαίσθητο οικοσύστημα της περιοχής.
2 σχόλια:
Εγώ λέω να περιμένουμε πρωτα τις καραβίδες να εμφανιστούν (πηγε ο Νομάρχης με το ΑRT TV και εριξε γόνο.....)στο Λουρο και μετά....
Πάλι τυχεροί οι χοιροτρόφοι θα χουν μια παραπάνω πρόσβαση μεσω πλοιαρίων στις μονάδες τους...
καυστικός αλλά σωστός.
πάντως να ξέρετε αν ξεκινήσει ένα τέτοιο έργο πολλές , «βρώμικες επιχειρήσεις» που ρυπαίνουν το ποτάμι , θα χάσουν τον ύπνο τους, και τα λύματα τους, που θα πρέπει να τα βάζουν....
γιαυτό διαδώστε όλοι μαζι την προσπάθεια, να μην μείνει μόνο στα χαρτιά..
Δημοσίευση σχολίου