Τρίτη, 27 Μαΐου 2008

Θα ανέβουμε στο τραίνο της τεχνολογίας;

Με ενημέρωσαν από το υπουργείο εσωτερικών ότι ξεκίνησε εδω και καιρό ένα σημαντικό πρόγραμμα από την κοινωνία της πληροφορίας. Με λίγα λόγια να σας πω ότι φτιάχνει το υπουργείο εντελώς δωρεάν ιστοσελίδες για περισσότερους από 470 δήμους κάτω των 20.000 κατοίκων σε όλη την χώρα.


Μάλιστα η ιστοσελίδα θα είναι αμφίδρομη και θα μπορεί να ανατρέχει σε αυτή ο πολιτης για πολλά πιστοποιητικά και πληρωμές.

Τι γινεται με την Φιλιππιάδα; είναι η πόλη μας μέσα στους 470 δήμους; Ας μας απαντήσουν κάποιοι υπεύθυνα...


«Το έργο «Δημοτικές Διαδικτυακές Πύλες», από τα σημαντικότερα έργα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που παραδίδονται μέσα στο 2008 και αφορούν στην ανάπτυξη της Περιφέρειας, βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και παράδοσης σε 470 Δήμους με πληθυσμό μικρότερο των 20.000 κατοίκων σε ολόκληρη τη χώρα.

Πρόκειται για σημαντική αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών σε νέες παρεχόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συνίσταται στη δημιουργία δημοτικής διαδικτυακής πύλης πληροφόρησης που περιλαμβάνει και την παροχή προς τους δημότες Ολοκληρωμένων Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών αμφίδρομης επικοινωνίας και συναλλαγών.


Ο κάθε Δήμος έχει πλέον την ευκαιρία να αποκτήσει στο διαδίκτυο μια πλήρη παρουσία της ταυτότητας, του έργου και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες του εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές του, ενισχύοντας την εξωστρέφεια του και προβάλλοντας ένα φιλικό και διαδραστικό κανάλι εξυπηρέτησης προς τον πολίτη στον ίδιο βαθμό και σε ενιαίο πλαίσιο με το σύνολο των δήμων από όλη τη χώρα».

Παρακαλούνται οι : http://www.gofilippiada/ , http://www.filippiada.blogspot.com/ , http://filippiadiotis.blogspot.com/ και οι υπόλοιποι φίλοι εάν γνωρίζουν κάτι να μας ενημερώσουν.

Να μην χαθεί ακόμη μια τέτοια «τζάμπα με κοινοτικά χρήματα» ευκαιρία, επειδή κάποιοι κοιμούνται!