Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2009!

Του Γιώργου Κολοβάτσιου

Ιανουάριος
Την ημέρα που ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός, ο πρωθυπουργός παθαίνει δηλητηρίαση από κουραμπιέδες που είχαν περισσέψει από τα Χριστούγεννα. Αναβάλλεται ο ανασχηματισμός. Με αρχηγική εμφάνιση τον επισκέπτεται στο Ερρίκος Ντυνάν η Ντόρα Μπακογιάννη. Βγαίνοντας για να θολώσει τα νερά ανακοινώνει το νέο όνομα των Σκοπίων, «Κάτω Ουγγαρία». Ακροδεξιοί που εκείνη την ώρα συμμετέχουν στο τηλεπαιχνίδι της γυναίκας του Μπουμπούκου του ΛΑΟΣ, η Στιγμή της Αλήθειας», δακρύζουν και αρχίζουν να φωνάζουν συνθήματα νίκης. Την ίδια ώρα αντεξουσιαστές καταλαμβάνουν το στούντιο του Αντένα και συμπλέκονται με την κυρία Ευγενία Μανωλίδου και τους παίκτες. Όλα είναι ψέματα κραυγάζει η γνωστή παρουσιάστρια εξηγώντας ότι το μηχάνημα που ανιχνεύει την αλήθεια είναι ελαττωματικό καθώς τα πήραν από τον αμερικανικό στρατό, από την εποχή του πολέμου του Βιετνάμ. Ο πρωθυπουργός βγαίνει από το νοσοκομείο φανερά αδυνατισμένος και χωρίς σακούλες στα μάτια καθώς οι γιατροί του είχαν απαγορεύσει το Play Station.

Φεβρουάριος
Ο Γιώργος Παπανδρέου υπογράφει νέο συμβόλαιο με γνωστό γυμναστήριο. Γυμνάζεται ασταμάτητα ώστε να είναι έτοιμος για την διακυβέρνηση της χώρας, όπως του έχει υποσχεθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Δυστυχώς γίνεται ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που τραυματίζεται στο power plate, κι έτσι ζητά πίστωση χρόνου από τους Αμερικανούς. Εκείνοι θυμώνουν και καταριούνται την ώρα και την στιγμή που έβαλαν τον Ρελλο να πετάξει τον φραπέ στον Βενιζέλο ώστε να ηττηθεί στις εσωκομματικές εκλογές. Κατά την περίοδο της αποθεραπείας από τον τραυματισμό, ο Γιωργάκης προσλαμβάνει τον Μπαμπινιώτη για να μπορεί να συνεννοείται και στα Ελληνικά με τους ψηφοφόρους του. Ο καθηγητής κάνει καλύτερη τιμή στον πρόεδρο καθώς με την συμμετοχή της Μάργκαρετ, το μάθημα δεν θεωρείται ιδιαίτερο. Τέλος του μήνα ο Καρχιμάκης καταθέτει την 1000στη ερώτηση- καταγγελία στην Βουλή με αφορμή τον διορισμό του Νικοπολίδη στον Δήμο Κηφισιάς στην θέση του Κηπουρού, αποκαλύπτοντας ότι είναι διπλοθεσίτης αφού έχει διοριστεί και ως οδηγός στον ΟΤΕ μετά από απαίτηση του Κόκκαλη την εποχή που προμήθευε την εταιρία μαζί με την Ζιμενς. Εμπλέκει έτσι άθελά του και τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος από το Σαίν Μόριτζ όπου βρίσκεται διακοπές κάνει δηλώσεις διαψεύδοντάς τον.

Μάρτιος
Επιτέλους ο αναμενόμενος ανασχηματισμός. Μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και με δεδομένα τα τεράστια προβλήματα του κόμματος του, ο πρωθυπουργός αλλάζει δυο υπουργούς και ένα υφυπουργό. Τον Μακεδονίας – Θράκης και τον Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής καθώς όπως ισχυρίζεται ο Κώστας Καραμανλής η οικονομική κρίση είναι δάκτυλος μουσουλμάνων τρομοκρατών και με αυτό τον τρόπο θα τους αποκλείσει τις εισόδους στην χώρα μας. Χαρακτηρίζει την οικονομία μας αναπτυξιακή και ανακοινώνει νέα δημόσια έργα με την επέκταση της Εγνατίας οδού προς την Κρήτη. Ο Οσάμα Μπίν Λάντεν προαναγγέλλει μεγάλο χτύπημα στον μοναδικό Πύργο της χώρας. Στον Πύργο Ηλείας. Ο υφυπουργός που απομακρύνεται είναι ο κύριος Βλάχος του ανάπτυξης καθώς ο Χρήστος Φώλιας πιστεύει ότι είναι ο υπαίτιος που δεν προχωρούν τα 41 μέτρα κατά της ακρίβειας. Κατά την παράδοση παραλαβή και μπροστά στις κάμερες ο κύριος Βλάχος με υποτιμητικό ύφος λέει στον υπουργό: «Δεν σε έχω φίλο». Την θέση του αναλαμβάνει ο Θοδωρής Ρουσόπουλος που ανακοινώνει άλλα 57,5 μέτρα κατά της ακρίβειας με αποκλειστική συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα». Η Νατάσα Ράγιου κάνει ένα ακόμη φίλο στο Φέις Μπούκ και αποφασίζει να σταματήσει τα σχόλια. Θρήνος στο μεγαλύτερο διαδικτυακό Social Networking.

Απρίλιος
Σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας για ακόμη μια φορά με αφορμή το μνημόσυνο του 15χρονου. Ομάδες του ΚΚΕ συλλαμβάνουν κουκουλοφόρους. Ένας από αυτούς είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι του «την φόρεσαν» προβοκάτορες πρασινοφρουροί. Καταστροφές σε μαγαζιά, όμως οι καταστηματάρχες δέρνουν τους πλιατσικολόγους μεταξύ των οποίων και δυο βουλευτές. Ένας της Ν.Δ και ένας του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώτος δήλωσε μετανοιωμένος και ο δεύτερος (που συνελήφθη με τηλεφωνικό κέντρο στα χέρια) εξήγησε ότι το έκανε καθώς η Ζίμενς σταμάτησε τα δώρα. Στενοχωρημένος μετά την δήλωση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Μάιος
Οι δεσμοφύλακες ανακαλύπτουν ερωτικά γράμματα της Εύης Βατίδου προς τον ειδικό φρουρό που σκότωσε τον 15χρονο. Ο Κούγιας πηδά την μάντρα των φυλακών και δέρνει τον αστυνομικό. Δηλώνει παραίτηση από συνήγορος του και αποδεικνύει με έγγραφα ότι η σφαίρα δεν εξοστρακίστηκε, αλλά ήταν ευθεία βολή. Πέφτει η σελίδα της Ράγιου στο Φέις Μπούκ και μεταφέρεται με νευρική κρίση στο ιατρικό κέντρο. Την παρακολουθεί ψυχολόγος, ειδικός σε θέματα διαδικτύου.

Ιούνιος
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 17 μονάδες από την Ν.Δ. Ο πρωθυπουργός παρατά στην μέση τα κοψίδια και αποχωρεί βιαστικά από την ταβέρνα ο «Η μεγάλη μπάκα». Για να αλλάξει το κλίμα προσπαθεί να δώσει το δαχτυλίδι της διαδοχής στον Ευριπίδη Στυλιανίδη όμως εκείνος είναι άφαντος. Τον ανακαλύπτουν οι δημοσιογράφοι στο ΟΑΚΑ ,όπου παρακολουθεί από την κερκίδα των φανατικών τον τελικό μεταξύ Παναθηναικού – Πανθρακικού. Την ίδια μέρα ο Αβραμόπουλος που μαθαίνει τα νέα παθαίνει λιποθυμικό επεισόδιο και η Ντόρα φωνάζει τον μπαμπά της να μαλώσει τον πρωθυπουργό. Ευροεκλογές. Κερδίζει ο «κανένας», δηλαδή τα άκυρα και τα λευκά με ποσοστά που ξεπερνούν το 50%. Του στέλνει συγχαρητήριο τηλεγράφημα ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ιούλιος
Ο Πατριάρχης ξυρίζει τον Εφραίμ. Ο μοναχός Γερμανός αναλαμβάνει ηγούμενος στο Βατοπέδι ενώ αλλάζει ακόμη και το ονομά του για να μην έχει σχέση με την γνωστή αλυσίδα ηλεκτρονικών. Οι κακές γλώσσες λένε ότι αρχικά τον βάφτισαν Θοδωρή, αλλά επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι και τελικά πήρε το όνομα, Ανθέμιος, ώστε να μπορεί να υπογράφει και στην ομώνυμη εταιρία. Οι πανέξυπνοι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου ζητούν από τον Καραμανλή να τοποθετήσει τον Εφραίμ στην θέση του Αλογοσκούφη, όμως τελικά ο πρώην ηγούμενος αρνείται και ασχολείται με τις Οφ Σόρ του Βουλγαράκη και πραγματοποιεί ευχέλαιο στο γραφείο της συζύγου του. Η Νατάσα Ράγιου αγοράζει δικό της σέρβερ και σηκώνει νέα σελίδα στο φεις μπούκ.

Ιούλιος
Τεράστιο σκάνδαλο κλονίζει την χώρα. Η εφημερίδα Εσπρέσο αποκαλύπτει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι μέλος της Ευαγγελικής Εκκλησίας της Αμερικής και χρηματοδοτούσε με τεράστια ποσά τον Τζόρτζ «Ντάμπλγιου» Μπούς στην προεκλογική του εκστρατεία. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραιτείται. Αναλαμβάνει μετά από πολλά παρακάλια ο Βενιζέλος ενώ ο Μπάρακ Ομπάμα φανερά δυσαρεστημένος στηρίζει δημόσια τον Καραμανλή. Στην πρώτη του ομιλία ο Βενιζέλος χρησιμοποιεί 623 φορές την λέξη εγώ και προκαλεί δυσφορία στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο βρίσκεται στα πρόθυρα διάσπασης. Η ΝΔ και πάλι μπροστά στις δημοσκοπήσεις, αφού την ίδια ώρα ο Καραμανλής δανείζεται από την Κεντρική Ευρωπαική τράπεζα και μοιράζει δωροεπιταγές του Κάρφουρ σε όλους τους Έλληνες. Η «Σ» αποκαλύπτει ότι η Αλέκα Παπαρήγα πήρε δύο.

Αύγουστος
Με τον αέρα των δημοσκοπήσεων, τις ευλογίες του Ομπάμα και του Πούτιν και με τον Βενιζέλο να κατηγορεί για αρχηγικές ορέξεις την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Θόδωρο Κατσανέβα, ο Καραμανλής προκηρύσσει εκλογές για τις 15 Αυγούστου. Ανήμερα της Παναγίας για να πιάσει τους Συνασπιστές στον ύπνο, τους Πασόκους στα μπάνια του λαού και τους Κουμουνιστές μακριά από τις εκκλησίες και τις κάλπες. Έκπληξη προκαλεί η τοποθέτηση στο επικρατείας και μάλιστα σε τιμητική θέση, του Θοδωρή Ρουσόπουλου και του Πανάγου, του περίφημου Κουμπάρου από την Θεσσαλονίκη. Την μέρα των εκλογών ο Ψωμιάδης μεταμφιέζεται σε Παναγία και οι Θεσσαλονικείς νομίζοντας ότι είναι θέλημα Θεού ψηφίζουν άπαντες Ν.Δ. Εκτός από την χορεύτρια Αζέλ. Η Νέα Δημοκρατίας ξανά στην κυβέρνηση και δεύτερο κόμμα ο ΣΥΝ. Το ΠΑΣΟΚ καταποντίζεται και ο Ρέλλος πετά ξανά γιαούρτι στον Βενιζέλο θεωρώντας τον υπεύθυνο.

Σεπτέμβριος
Ο Καραμανλής γιορτάζει τα γενέθλια του στην Ραφήνα μαζί με τους επίσης παρθένους στο ζώδιο, Θοδωρή Ρουσόπουλο και Μαρία Σπυράκη. Στο τραπέζι κυριαρχούν τα ψάρια και το μπεσέλ προάκτιβ καθώς ο πρωθυπουργός έχει πρόβλημα με το παχύ έντερο από την κρεατοφαγία τις ημέρες των διακοπών. Η δημοσιογράφος σε αποκλειστικό ρεπορτάζ ανακοινώνει το νέο υπουργικό συμβούλιο. Ριζικές αλλαγές στο νέο σχήμα με τον Βύρωνα Πολύδωρα στο Δημοσίας Τάξεως, τον Αλογοσκούφη στο Οικονομικών και την Ντόρα στο Εξωτερικών. Μόνη έκπληξη ο εξωκοινοβουλευτικός Ευάγγελος Αντώναρος στο Επικρατείας που καλείται να μονιμοποιήσει τους 8.500 συμβασιούχους που βόλεψε ο Ρουσόπουλος σε ΕΡΤ και υπουργείο τύπου. Ο Μπάμπης Βωβός αναλαμβάνει τελικά την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναικού στον Βοτανικό σε συνεργασία με την κατασκευαστική εταιρία του προέδρου της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα με την προϋπόθεση ότι θα έχει διαρκείας δίπλα από τον Αντρέα Βγενόπουλο. Το ΚΚΕ κάνει λόγο για ασυμβίβαστο αλλά κυρίως επιρρίπτει ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ χωρίς κανείς να καταλάβει το γιατί.

Οκτώβριος
Κυκλοφορεί το καινούργιο PlayStation. H χώρα ξανά σε ακυβερνησία. Στις αρχές του μήνα το BBC δείχνει αφιέρωμα με την ζωή του Γιώργου Παπανδρέου που κατοικεί μόνιμα στην Λουιζιάνα και εργάζεται ως πάστορας σε τοπική εκκλησία. Οι Έλληνες παρακολουθούν το ρεπορτάζ με κομμένη την ανάσα καθώς πρώην πρόεδρος σε απόλυτη έκσταση, με τα χέρια ψηλά, αναφωνεί ξανά και ξανά σε άπταιστα αγγλικά, την φράση, Praise the Lord. Στα μπροστινά καθίσματα διακρίνεται η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου. Πήγε στην Αμερική για να αναγεννηθεί σαν χριστιανή και για να χάσει κιλά σε κλινική του Τέξας.


Νοέμβριος
Το «Πρώτο Θέμα» αποκαλύπτει ότι το πτυχίο του συνταγματολόγου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, είναι πλαστό. Το κόμμα στην δίνη του σκανδάλου διαλύεται. Ο Παπακωνσταντίνου με διαγωνισμό εκτός ΑΣΕΠ πιάνει δουλειά στην ΔΕΗ στην Κοζάνη, ο Ραγκούσης ανοίγει Έβερεστ στα Εξάρχεια και ο Καρχιμάκης μάστορας στις επερωτήσεις, πιάνει δουλειά ως συγγραφέας ερωτήσεων στο τηλεπαιχνίδι 50-50 με παρουσιαστή τον σύντροφο και παραλίγο Βουλευτή Γιώργο Λιάγκα. Το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει να αναγεννήσει ο Θόδωρος Τσουκάτος που για τον λόγο αυτό ζητά χρήματα από διάφορες εταιρίες. Γραμματέας γίνεται ο Κώστας Σημίτης, εκπρόσωπος τύπου ο Μιχάλης Νεονάκης και οι οπαδοί του κόματος νομίζουν ότι βλέπουν επεισόδιο από το κόμιξ, Κάσπερ το φαντασματάκι. Όλοι ζητούν την ευλογία του πάστορα Γιώργου Παπανδρέου.

Δεκέμβριος
Ο Τηλέμαχος Χυτήρης είναι υποψήφιος για το βραβείο Νόμπελ με το ποίημα του, «Πεθαίνουν οι σύντροφοι σαν τις σταγόνες». Μικρό απόσπασμα:

«Πλίτς –Πλάτς. Πέφτουν οι σύντροφοι
σαν τις σταγόνες,
στο σιφόνι της δεξιάς.
Πλίτς – Πλάτς. Οδύνης εφαλτήριο
με αριστερό κριτήριο
στον καίαδα της Βατοπεδιάς.
Πλίτς – Πλάτς, σύντροφοι αντέξτε,
και μην αφήνετε την βρύση ανοιχτή,
στης παγκοσμιοποίησης τον οχετό,
την κρίσιμη στιγμή.
Πλίτς –Πλάτς».
Ο ποιητής δακρυσμένος για την τιμή που του γίνεται, δέχεται τα συγχαρητήρια του πρωθυπουργού και του Αλέξη Τσίπρα. Η Αλέκα Παπαρήγα έρχεται σε ανοιχτή κόντρα με τον Χυτήρη θεωρώντας ότι το ποίημα έχει κρυφά μηνύματα για την Οκτωβριανή επανάσταση και υποστηρίζει ότι αν διαβαστεί ανάποδα ακούγεται το όνομα του Αντίχρηστου. Νέο φιάσκο της αστυνομίας, όταν ειδικός φρουρός πυροβολεί μέσα στο κτίριο της ΓΑΔΑ, κουκουλοφόρο, άντρα της ασφάλειας που ετοιμαζόταν μαζί με άλλη ομάδα μεταμφιεσμένων αστυνομικών να παρεισφρήσει σε ομάδα αντιεξουσιαστών στα Εξάρχεια. Οι αστυνομικοί ξεσηκώνονται, με πορείες και συγκεντρώσεις και προκαλούν σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, όπου γίνεται πλιάτσικο σε καταστήματα. Με βασικό τους σύνθημα έχουμε εξέγερση, τα Χριστούγεννα αναβάλλονται, οι αστυνομικοί ετοιμάζονται να κάψουν το δέντρο στην πλατεία Συντάγματος, όμως αναρχικοί το προστατεύουν με τα ίδια τους τα κορμιά.

Καλές Γιορτές