Τρίτη 27 Μαΐου 2008

Θα ανέβουμε στο τραίνο της τεχνολογίας;

Με ενημέρωσαν από το υπουργείο εσωτερικών ότι ξεκίνησε εδω και καιρό ένα σημαντικό πρόγραμμα από την κοινωνία της πληροφορίας. Με λίγα λόγια να σας πω ότι φτιάχνει το υπουργείο εντελώς δωρεάν ιστοσελίδες για περισσότερους από 470 δήμους κάτω των 20.000 κατοίκων σε όλη την χώρα.


Μάλιστα η ιστοσελίδα θα είναι αμφίδρομη και θα μπορεί να ανατρέχει σε αυτή ο πολιτης για πολλά πιστοποιητικά και πληρωμές.

Τι γινεται με την Φιλιππιάδα; είναι η πόλη μας μέσα στους 470 δήμους; Ας μας απαντήσουν κάποιοι υπεύθυνα...


«Το έργο «Δημοτικές Διαδικτυακές Πύλες», από τα σημαντικότερα έργα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που παραδίδονται μέσα στο 2008 και αφορούν στην ανάπτυξη της Περιφέρειας, βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης και παράδοσης σε 470 Δήμους με πληθυσμό μικρότερο των 20.000 κατοίκων σε ολόκληρη τη χώρα.

Πρόκειται για σημαντική αναβάθμιση της εξυπηρέτησης των πολιτών σε νέες παρεχόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συνίσταται στη δημιουργία δημοτικής διαδικτυακής πύλης πληροφόρησης που περιλαμβάνει και την παροχή προς τους δημότες Ολοκληρωμένων Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών αμφίδρομης επικοινωνίας και συναλλαγών.


Ο κάθε Δήμος έχει πλέον την ευκαιρία να αποκτήσει στο διαδίκτυο μια πλήρη παρουσία της ταυτότητας, του έργου και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες του εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές του, ενισχύοντας την εξωστρέφεια του και προβάλλοντας ένα φιλικό και διαδραστικό κανάλι εξυπηρέτησης προς τον πολίτη στον ίδιο βαθμό και σε ενιαίο πλαίσιο με το σύνολο των δήμων από όλη τη χώρα».

Παρακαλούνται οι : http://www.gofilippiada/ , http://www.filippiada.blogspot.com/ , http://filippiadiotis.blogspot.com/ και οι υπόλοιποι φίλοι εάν γνωρίζουν κάτι να μας ενημερώσουν.

Να μην χαθεί ακόμη μια τέτοια «τζάμπα με κοινοτικά χρήματα» ευκαιρία, επειδή κάποιοι κοιμούνται!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο θέμα γιώργο. Λοιπόν προσωπικά δεν έχω ακούσει αν ο Δήμος είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει στό προγραμμα.Ήδη νομίζω χάσαμε τις ημερομηνιες για να μπούμε στο προγραμμα με το δωρεάν wifi και αν χάσουμε και αυτό νομίζω τα σχόλια θα είναι περιττα.Παντως πριν καιρό είχα τσεκάρει το domain name filippiada.gr ήταν ελεύθερο και τώρα που το ξανατσέκαρα ήταν κλεισμένο...δε ξέρω αν το έχει κλείσει καποιος ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ από το δήμο...το θέμα είναι να φτιαχτεί και μια επίσημη σελίδα από τον ΔΗΜΟ. Με ανησυχεί και το αλλο...καλα να φτιαχτεί ...αλλα θα πρέπει να υπάρχει και κάποιος να την ανανεώνει...γιατί φοβάμαι θα βλέπουμε τον χαιρετισμό του τωρινου δημάρχου( αν φτιαχτεί σελίδα τώρα) και για τους επόμενες θητείες των αλλων δημάρχων...

filippiadiotis είπε...

Εγώ από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να έρθω σε επικοινωνία με το Δήμο. Να καταθέσω όμως μια εμπειρία μου ως προϊστάμενος πληροφορικής σε κάποιον οργανισμό πρόσφατα. Τα λεφτά δόθηκαν για ένα αρκετά μεγάλο φιλόδοξο πρόγραμμα "εσωτερικής" επικοινωνίας. Το πρόγραμμα είναι σε φάση προχωρημένης υλοποίησης και απ' ότι μαθαίνω ο προβληματισμός που υπήρχε από την αρχή έχει γίνει ακόμα πιό έντονος... Ποιός θα το λειτουργήσει??
Επίσης ανέβηκε και ιστοσελίδα και στο στο αρχικό πλάνο μου ήταν και η αμφίδρομη επικοινωνία με τον πολίτη. Εεεε τα κομμάτια της αμφίδρομης επικοινωνίας παρακάμφθηκαν. Για να λειτουργήσει μια αμφίδρομη ιστοσελίδα παιδιά στο Δημόσιο πρέπει να υπάρξει οργάνωτική αλλαγή. Θα πρέπει να υπάρχει διασύνδεση των υπηρεσιών και τμήμα που θα σχολείται με τον συντονισμό τους. Εάν δεν έχουν προβλεφθεί οι σχετικές τροποποιήσεις των κανονισμών λειτουργίας και να έχει ξεκινήσει η πλήρωση των θέσεων ποιός θα κάνει τη δουλεία. Οι υπάλληλοι που όταν διορίστηκαν δεν είχαν κάν υποχρεωτικό χαρτί έστω ECDL? Νομίζω οτι είναι πολύ επιδερμική (αν όχι ουτοπική) η προσέγγιση ενός τέτοιου εγχειρήματος με τη σημερινή μορφή του Δήμου... Ας το κοιτάξουμε αλλά να μην περιμένουμε πολλά...

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Γιώργο,
σχετικά με τις την ιστοσελιδα του Δημου ειχαμε ακουσει οτι ειχαν δοθει τα χρηματα απλα η σελιδα δεν εγινε ποτε.για ενα διαστημα υπηρχε το domain.Τελος παντων δεν ειναι θεμα να κοιταει κανενας το τι εγινε ουτε απο ποιον εγινε.Το τι μπορουμε να κανουμε ειναι το θεμα.
Για το wifi το προγραμμα περασε αλλα κοιταμε να το ενταξουμε εαν μπορουμε καπου αλλου.Ψαχνουμε και ο Δημαρχος ειναι ανοιχτος σε καθε προταση μας.Οταν ξεκινησαμε το την προσπαθεια για το wifi του δημου ειχαμε αμεσος ανταποκριση και ενδιαφερον για αυτο το θεμα απο το δημαρχειο.
Οσο για το θεμα της ιστοσελιδας του δημου ασχετα με το εαν πηραν χρηματα η' οχι εμεις Γιωργο μπορουμε και να την φιλοξενήσουμε ΔΩΡΕΑΝ και να την ενημερωνουμε ΔΩΡΕΑΝ με ότι ανακοινώσεις θέλει ο δημος.Με λίγα λογια μπορούμε να βοηθήσουμε δωρεάν την ενημέρωση και κατασκευή της σελιδας του δημου μας ασχετα απο τι εχει γινει.
Οποτε μπορείς να προχωρήσεις το θέμα.Εμείς ασχολούμεαστε με την κατασκευη του FWMN και την αναζητηση προγραμματος για το wifi.Συνεννοησου εσυ για την σελιδα και εμεις ΔΩΡΕΑΝ αναλαμβανουμε ολη την υλοποιηση της.
WWW.GOFILIPPIADA.GR
AOUTSWEB DESIGN
info@gofilippiada.gr

Γιάννης Βλαχογιάννης είπε...

Γιώργο ο Δήμος Φιλιππιάδας είναι ήδη στο Πρόγραμμα διαδικτυακές Πύλες. Η εταιρία PCSYSTEMS μαζί με την Alfaware έχουν αναλάβει το έργο αυτό. Με τις εταιρίες αυτές συνεργάζομαι εδω και 7 χρόνια και μπορώ να σου πω οτι πάνε ολα καλά για τον δήμο μας. Έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες και το θέμα προχωρά στην υλοποίηση. Εαν μπείς και στο www.diorismos.gr στο σημείο επικαιρότητα θα δείς προς το τέλος ενα άρθρο και για τις πύλες το οποίο ειναι κατατοπιστικό. Πριν μια εβδομάδα είχαμε συνάντηση για το θέμα των Πυλών στο υπουργείο εσωτερικών και το αποτέλεσμα ειναι οτι προχωράμε με γοργους ρυθμούς.


Βλαχογιάννης Ιωάννης
giannisvl@gmail.com