Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2008

Αποκατάστασιν παραπηγματούχων οικογενειών Φιλιππίάδος!

Ένα ακόμη έγγραφο - ντοκουμέντο από τα αρχεία του Δήμου Φιλιππιάδος με ημερομηνία 29-10-1964.
Το Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας και συγκεκριμένα η διεύθυνση Λαικής Στέγης, απαντά σε προηγούμενο αίτημα το Δήμου Φιλιππιάδος για αποκατάσταση κάποιων οικογενειών οι οποίοι κατοικούσαν μέχρι εκείνο το διάστημα σε παραπήγματα και αχυροκαλύβες. Το πρόβλημα σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο θα λυνόταν την επόμενη χρονιά μέσω του προγράμματος των Λαικών κατοικιών. Είναι το προοίμιο της δημιουργίας Εργατικών κατοικιών με την μόνη διαφορά ότι εκτός από συγκροτήματα κατοικιών όπως είναι σήμερα, τότε μπορούσαν να παραχωρηθούν και μονοκατοικίες που χτίστηκαν σε οικόπεδα που παραχώρησε ο Δήμος. Και το λέμε αυτό καθώς πολλοί συμπολίτες μας επωφελήθηκαν από αυτή την παροχή χωρίς να το δικαιούνται βεβαίως αφού είχαν περιουσία και οικόπεδα. Αυτό φαίνεται μέσα από τα έγγραφα που ύπάρχουν στα αρχεία του Δήμου αλλά όπως καταλαβαίνεται είναι κάτι που δεν μας αφορά και δεν θέλουμε να το δημοσιοποιήσουμε 40 χρόνια για να μην θίξουμε κανέναν. Απλώς το αναφέρουμε ως ιστορικό δεδομένο. Μέχρι το 1964 και σύμφωνα πάντα με το έγγραφο στην Φιλιππιάδα υπήρχαν τουλάχιστον 50 οικογένειες.
Υ.Γ. Σας παρακαλώ όποιος έχει οποιοδήποτε στοιχείο, έγγραφο, παλιό τίτλο ιδιοκτησίας ή σπάνιο χιερόγραφο και φωτογραφίες από την πόλη μας να επικοινωνήσει μαζί μας.
Υ.Γ. 2 Αν υπάρχει κάποιος να στείλει φωτογραφίες και υλικό από την έκθεση με τα πετρόχτιστα της πόλης ώστε να τις δημοσιεύσουμε ας στείλει email..

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απεγνωσμένα ψάχνω για email σαυτο το blog αλλα τίποτα

stef είπε...

mallon den epsakses kai polu apegnwsmena opws les...stin aristeri stili pros ta katw grafei EPIKOINWNIA Kolovatsios VIEW MY PROFILE... e kane klik ekei k panw aristera tha breis to mail tou...