Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2009

O Καραμανλής "πληρώνει" την αδράνεια και την διαφθορά των "γερασμένων" Βουλευτών του!

Όλοι βλέπουν τους τελευταίους μήνες και ειδικότερα μετά τις εκλογές του 2007, την ανυπαρξία πολιτικής και έργων από τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Κυρίως στην επαρχία και σε νομούς όπως η Πρέβεζα και η Άρτα, διαπιστώνει κανείς το πολιτικό κενό που υπάρχει μεταξύ κυβέρνησης και βουλευτών, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της Ν.Δ ούτε στο ελάχιστο.

Υποταγμένοι σε μια σχέση δουλείας με τους ψηφοφόρους, για μικροκομματικές ασχήμιες ή απορροφημένοι από τα προσωπικά τους σκάνδαλα αξίας εκατομμυρίων ευρώ,οι τοπικοί βουλευτές σε όλη την επικράτεια αδυνατούν να οραματιστούν και να σχεδιάσουν ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο τους.

Εγκλωβισμένοι σε συντηρητικές μεθόδους άλλων εποχών, αρνούνται να δουν κατάματα την κοινωνία και να προχωρήσουν σε ριζικές αλλαγές. Εκλείπουν τα νέα και άφθαρτα πρόσωπα που θα μπορούσαν να διοικήσουν με όραμα, χωρίς παρωπίδες και χωρίς κομματικές στρεβλώσεις.

Το θετικό είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου ο Κώστα Καραμανλής στις επερχόμενες εθνικές εκλογές δεν θα δώσει το χρίσμα σε όσους έχουν εκλεγεί δυο τετραετίες.

Αυτό σε συνδυασμό με την λογική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, να απομακρύνει τα "γερασμένα" στελέχη του κόμματος του, ίσως να οδηγήσει σε ένα νέο μοντέλο, καθαρά πολιτικό και ευέλικτο, μακρυά από αγκυλώσεις του παρελθόντος από σκάνδαλα και διαφθορά.

Για να μπορέσουν να κόμματα εξουσίας, μαζί με τον λαό, να οδηγήσουν την "πολιτική "από το ζοφερό σκοτάδι της ανυποληψίας, στο φωτεινό μονοπάτι του διαλόγου, της δημοκρατίας και των μεταρρυθμίσεων.

Γ.Κ