Δευτέρα, 21 Απριλίου 2008

Επιτυχημένη η εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον θανατηφόρο κόμβο!

Με την άδεια από το http://filippiadiotis.blogspot/ και την υποστήρτιξη των http://www.filippiada.blogspot.com/ , http://www.gofilippiada.gr/


Εκατοντάδες δημότες του Δήμου Φιλιπιάδας - Ξηροβουνίου και Ανωγείου και τοπικοί Νομαρχιακοί και Δημοτικοί άρχοντες βρέθηκαν σήμερα στον Κόμβο καρμανιόλα ή θανάτου ή βλακείας για να ενώσουν τις φωνές τους μπας και κάποιος αρμόδιος ακούσει τις κραυγές, αφού ως είθισται ... πάσχουν από οξεία κώφωση όταν ανεβούν στην εξουσία.
Ήμασταν εκεί από νωρίς και τραβήξαμε μερικές φωτογραφίες από τη συγκέντρωση-διαμαρτυρία όπως επίσης και από χαρακτηριστικά σημάδια από ατυχήματα που έχουν γίνει (όσα κατέληξαν στα κιγκλιδώματα). Να σημειώσουμε οτι το τελευταίο ατύχημα συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Για την ενημέρωση επισκεπτών του blog από μή ντόπιους να αναφέρουμε οτι πριν λίγα χρόνια κατασκευάσθηκε ένας περιφερειακός - παρακαμπτήριος δρόμος που παρέκαμπτε τις πόλεις Άρτας-Φιλιππιάδας και τα ενδιάμεσα χωριά για να αποσυμφοριστεί η κίνηση (και να ελλατωθούν τα ατυχήματα) από διερχόμενα οχήματα που κινούνταν στον άξονα Αντίριο Ιωάννινα.


Η παρακαμπτήρια αυτή οδός έγινε με προδιαγραφές αυτοκινητόδρομου ταχείας κυκλοφορίας όπου επιτρέπεται η κίνηση και με 120 χιλιόμετρα ανά ώρα (στα σημεία που υπάρχει στηθαίο). Λίγο πριν τον τερματισμό της στην κατεύθυνση προς Ιωάννινα ο δρόμος αυτός διαταυρώνεται με επαρχιακό δρόμο που ενώνει τη Φιλιππιάδα με τα χωριά των δήμων Ξηροβουνίου και Ανωγείου ΜΕ ΙΣΟΠΕΔΟ ΚΟΜΒΟ. Η Φιλιππιάδα ως πλησιέστερη πόλη είναι εμπορικό κέντρο και προορισμός διασκέδασης και ψυχαγωγίας για τα γύρω χωριά. Επίσης η Φιλιππιάδα διαθέτει γυμνάσιο και λύκειο στο οποίο φοιτούν και τα παιδιά των γύρω χωριών. Συνεπώς ο επαρχιακός δρόμος από μόνος του έχει αυξημένη κίνηση από και προς Φιλιππιάδα. Στο σημείο διασταύρωσης λοιπόν του επαρχιακού δρόμου με την παρακαμπτήριο Άρτας - Φιλιππιάδας ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ. Βιαστικά περαστικά οχήματα της παράκαμψης που ... λίγα μέτρα πιο πρίν κινούνταν με 120 km/h δίνουν λοιπόν ραντεβού θανάτου με τα τοπικά οχήματα που κινούνται στον επαρχιακό δρόμο. Πατήστε εδώ για να δείτε το λεύκωμα από τη συγκέντρωση - διαμαρτυρία.
Ως πάγια τακτική μας δεν αναφερόμαστε σε πρόσωπα πολιτικά και μή που παρίστανται ή διοργανώνουν εκδηλώσεις γιατί στόχος μας είναι η προβολή των δραστηριοτήτων.