Τρίτη, 3 Ιουλίου 2007

Επιτέλους η πόλη ξυπνάει!!

Είναι η πρώτη φορά στην ζωή μου που άκουσα ένα τόσο σημαντικό νέο, μια τέτοια σπουδαία απόφαση που να προέρχεται από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας. Μιλώ για τον τερματισμό της αυθαιρεσίας στις οικοδομικές άδειες σε σχέση με το ύψος τους.

Πριν μπω στο προκείμενο, είμαι υποχρεωμένος να κάνω μια αναφορά στο παρελθόν. Δυστυχώς το λέω και το τονίζω. Όλοι οι προηγούμενοι τοπικοί άρχοντες υπέκυπταν στα συμφέροντα των ολίγων, δημιουργώντας μια πόλη που δεν μπορεί να ανασάνει,που δεν την βλέπει ο ήλιος εξαιτίας των εννιαόροφων τερατουργημάτων. Κατέστρεψαν το περιβάλλον μιας επαρχιακής πόλης που θα μπορούσε να απλωθεί, προσφέροντας υψηλό βιοτικό επίπεδο και ανέσεις στους κατοίκους. Με θέσεις στάθμευσης και κήπους.Πλόυτισαν οι λίγοι εις βάρος των πολλών. Και πλέον αναρωτιέμαι ανοιχτά,αυτοί που ασχολήθηκαν με τα κοινά του τόπου μήπως καρπώθηκαν από τα κέρδη; Γιατί κανείς δεν τόλμησε να μιλήσει;

Στο θέμα μας. Η αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών για κτίρια άνω των πέντε ορόφων είναι η σημαντικότερη απόφαση που ελήφθη από δημοτικό συμβούλιο και που δείχνει ότι ήρθε η εποχή των μεγάλων αλλαγών, των ρηξικέλευθων ιδεών που θα αλλάξουν τον τόπο μας. Μπράβο σε όλες τις παρατάξεις οι οποίες στήριξαν την πρόταση του Δημάρχου. Είναι ένα νέο ξεκίνημα για μια σειρά προτάσεων που θα επιφέρουν την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα της πόλης ώστε να καταστεί κομβικό σημείο της περιοχής.

Όσο για τα κτίρια με τους εννέα ορόφους που έχουν ήδη κατασκευαστεί θυμηθείτε ότι σε λίγα χρόνια θα είναι έρημα από ενοίκους, κενά. Ο χρόνος θα τα κάνει να θυμίζουν εκείνες τις περιβόητες εργατικές κατοικίες του ανατολικού μπλοκ, όπου οι άνθρωποι στοιβάζονταν σαν ζώα σε μικρά διαμερίσματα κουτιά, χωρίς μπαλκόνια, αέρα και ήλιο.

Ο χρόνος, δυστυχώς δεν θα τιμωρήσει τους μηχανικούς που έφτιαξαν αυτά τα άθλια κατασκευάσματα που έκρυψαν ακόμη και μνημεία της πόλης μας, αλλά τους καημένους συμπατριώτες μας, που άφησαν τις όμορφες αυλές τους, που μοσχομύριζαν και επείσθησαν να αγοράσουν διαμέρισμα στο Λος Άντζελες της Φιλιππιάδας.