Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

Ποινική δίωξη κατά Μαρινάκη - Κανελλόπουλου για τα στημένα - Διαβάστε όλα τα ονόματα

Δίωξη κατά του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Ευάγγελου Μαρινάκη αλλά και του αντιπροέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και πρώην προέδρου της ΕΠΑΕ Αθανάσιου Κανελλόπουλου, ο αδελφός του οποίου ήταν ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου που είχε αναλάβει τις υποθέσεις του ποδοσφαίρου, ασκήθηκε από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτoδικών Αθηνών Ελένη Ράικου μετά από πρόταση της εισαγγελέως κυρίας Πόπης Παπανδρέου.

Μάλιστα, με ειδική εισαγγελική διάταξη δημοσιότητας επετράπη και στα ΜΜΕ να ανακοινωθούν τα ονόματα και των άλλων δεκάδων εμπλεκομένων στην υπόθεση, πέραν των 10 ήδη συλληφθέντων και των 5 που καταζητούνται με την αυτόφωρη διαδικασία. Οι δύο κατηγορούνται για απλή συνέργια σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος και απλή συνέργια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που έγινε κατ' εξακολούθηση.

Επίσης, διώξεις έχουν ασκηθεί κατά άλλων μεγάλων ονομάτων, όπως των διαιτητή του ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός Δ. Καλόπουλου και Τρύφωνος αλλά και πολλών ακόμα νυν και πρώην διαιτητών, καθώς και παραγόντων όπως ο αντιπρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης Γιώργος Μποροβήλος, ο Γιάννης Κομπότης του Λεβαδειακού και ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννενα Γιώργος Χριστοβασίλης. Ακόμα, στο στόχαστρο βρίσκονται γνωστοί προπονητές, όπως ο ομοσπονδιακός στις μικρές εθνικές ομάδες Γιώργος Γεωργιάδης αλλά και διεθνών ποδοσφαιριστών, όπως ο στόπερ του Ολυμπιακού Αβραάμ Παπαδόπουλος. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ελένη Ράικου διέταξε τη δημοσιοποίηση όλων των ονομάτων για την υπόθεση με τα στημένα - αν και πρέπει να τονιστεί ότι για όλους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας.

Αναλυτικά η επίσημη λίστα με τα ονόματα και τις κατηγορίες που τους βαρύνουν:

Άσκηση ποινικής δίωξης για α) δωροδοκία και δωροληψία για την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα από κοινού και κατ' εξακολούθηση και β) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τελεσθείσα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, στους κάτωθι:

1. Θωμάς Μητρόπουλος

2. Ιωάννης Κομπότης

3. Σπυρίδων Καλογιάννης

4. Αντώνιος Μανίκας

5. Ευάγγελος Κιοτζένης

6. Αγγελος Τραυλός

7. Γεώργιος Πουλόπουλος

8. Ευστάθιος Προβατίδης

9. Πέτρος Ρουτζιέρης

10. Τάκης Γιαννόπουλος

11. Γεώργιος Μποροβήλος

12. Δημήτρης Μπάκος

13. Ιωάννης Ναυρινιάδης

14. Βασίλειος Αδαμάκης

15. Ιωάννης Αρφάνης

16. Αθανάσιος Γιάχος

17. Γεώργιος Λιμπάντσης

18. Περικλής Αμανατίδης

19. Πάυλος Δήμος

20. Παναγιώτης Σπάρταλης

21. Γεώργιος Σαλαμαστράκης

22. Χοσέ Λουίς Ρέγες

23. Μαρσέλο Γκούτμαν

24. Ιωάννης Τσιγιάννης

25. Δημήτρης Καλόπουλος

26. Σπυρίδων Τρύφωνας

27. Ακης Πάσσαρης

28. Γεώργιος Χριστοβασίλης

29. Γεώργιος Γρηγορόπουλος

30. Κωνσταντίνος Χρυσοχοΐδης

31. Ιωάννης Σπάθας

Άσκηση ποινικής δίωξης για α) απλή συνέργεια σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας επιδιώκουν οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος και β) απλή συνέργεια σε δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, τελεσθείσα κατ' εξακολούθηση, στους κάτωθι:

1.Ευάγγελος Μαρινάκης

2. Αθανάσιος Κανελλόπουλος


Άσκηση ποινικής δίωξης για α) δελτία στοιχημάτων προκαθορισμένης ή μη απόδοσης (παράνομο στοίχημα) τελεσθείσα από κοινού και κατ' εξακολούθηση, β) απάτη, ο υπαίτιος της οποίας διαπράττει απάτες κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια και το συνολικό όφελος ή συνολική ζημία υπερβαίνουν το ποσό των 15.000 ευρώ, τελεσθείσα κατ' εξακολούθηση και γ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες τελεσθείσα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, στους κάτωθι:

1) Γεώργιος Γεωργιάδης

2) Ελενα Νεούζα-Θεόσλου Ζοσέ Λαορένσο

3) Λουκάς Αποστολίδης

4) Γεώργιος Πράττος

5) Γεώργιος Βαρούτσικος

6) Γεώργιος Τόρης

7) Γεώργιος Γεωργόπουλος

8) Ιωάννης Τσιγιάννης

9) Ευθύμιος Σιδηρόπουλος

10) Δημήτριος Μουστάκας

11) Ανθιμος Καραμανίδης

12) Λουκάς Καραμάνης

13) Αβραάμ Παπαδόπουλος

14) Γεώργιος Χαβενετίδης

15) Δημήτριος Δημητρίου

16) Ευάγγελος Δήμου

17) Σταμάτιος Φασουλής

18) Εμμανουήλ Αρβανιτάκης

19) Ιωάννης Οικονομίδης

20) Νικόλαος Λυράκης

21) Σάββας Παντελίδης

22) Χρήστος Σφήκας

23) Νικόλαος Θεοχαρίδης

24) Λεωνίδας Παπασταθόπουλος

25) Ιωάννης Καλυβίτης

26) Κωνσταντίνος Μενδρινός

27) Δημήτριος Βίλλας

28) Μιχαήλ Τσιβελέκης

29) Μιχαήλ Αλβέρτης

30) Γιαννάκης Ανδρέου

31) Μάριος Μπουλουγούρης

32) Μαρία Αυγίδου,

33) Διονύσιος Κοτίνης

34) Μαρία Βυθοπούλου

35) Αθανάσιος Κωστουλέας


Υπενθυμίζεται ότι καταζητούνται οι: Χρυσόστομος (Μάκης) Ψωμιάδης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, Βασίλειος Γεωρτσιάκος, Ιωάννης Παπακώστας και Μιχάλης Νικολόπουλος.

Οι δέκα που έχουν συλληφθεί είναι οι: Αχιλλέας Μπέος (πρόεδρος Ολυμπιακού Βόλου), Σταύρος Ψωμιάδης (πρόεδρος Καβάλας), Γιώργος Τσακογιάννης (μεγαλομέτοχος Ηλιούπολης), Νίκος Χάλκος (πρώην πρόεδρος Ηλιούπολης), Νίκος Παντέλης (προπονητής), Δημήτρης Ζαβαντίας (πρώην ποδοσφαιριστής), Θανάσης Ντότσης (μάνατζερ ομάδας), Ανδρέας Δημόπουλος (μπουκ), Βασίλης Καρακούλιας (μπουκ) και Νίκος Ζαμάνης (επιχειρηματίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: