Δευτέρα, 31 Μαΐου 2010

Έρευνα για off shore όπου ανήκε η οικία Τσοχατζόπουλου

Περαιτέρω έρευνα για την «Τροκάσο» - την off shore εταιρεία στην οποία ανήκε στο παρελθόν η οικία του Άκη Τσοχατζόπουλου - και την σχέση της με την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, ζητούν οι βουλευτές της ΝΔ που συμμετέχουν στην εξεταστική, όπως ανακοίνωσε ο Ν. Δένδιας στους εκπροσώπους του Τύπου στη Βουλή. Για τον ίδιο λόγο η ΝΔ ζητά παράταση των εργασιών της εξεταστικής ώστε ν΄ ανοίξουν όλοι οι λογαριασμοί υπεράκτιων εταιριών στην Κύπρο που εμπλέκονται στην υπόθεση, προκειμένου να υπάρξει κοινό πόρισμα.
Οι βουλευτές της ΝΔ ζητούν επίσης να ανοιχθούν όλοι οι λογαριασμοί της Μονής Βατοπαιδίου ώστε να αποδειχθεί εάν υπάρχει ή όχι ροή πολιτικού χρήματος μετά την αποκάλυψη ότι σε μία από τις εμπλεκόμενες εταιρίας, την «Τροκάσο», ανήκε το ακίνητο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου που πέρασε στη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, λίγες ημέρες πριν από την ψήφιση του νόμου που διπλασίαζε τη φορολογία των ακινήτων υπεράκτιων εταιριών. Η ίδια εταιρεία («Τροκάσο») πούλησε το ακίνητο το 2001 στη «Νόμπιλις Ιντερνάσιοναλ» έναντι 136 εκατομμυρίων δραχμών, αν και η ίδια το είχε αγοράσει το 1999 στο ποσό των 300 εκατομμυρίων δραχμών. Η «Τροκάσο» επίσης, η οποία εμπλέκεται σε υποθέσεις ακινήτων της Μονής Βατοπεδίου, είχε ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ και είχε εντοπιστεί ότι δεν μπορούσε ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του ακινήτου να δικαιολογήσει 2.662.000 ευρώ.

Ο κ. Δένδιας κάλεσε επίσης για μία ακόμη φορά τον υπουργό Οικονομικών να κάνει αποδεκτή τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους περί αποδοχής συμβιβασμού, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω ζημία του δημοσίου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τον θελω νεκρο!