Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010

Δραστικά μέτρα για το όνομα Φιλιππιάδα

Παρα πολλές φορές αναρωτιέμαι γιατί εμείς οι Φιλιππιαδιώτες καθυστερούμε στην λήψη σημαντικών αποφάσεων. Για παράδειγμα στο θέμα του ονόματος της πόλης μας. Αντι να προλάβουμε τα χειρότερα,δηλαδή να πιέσουμε εκ των προτέρων τους βουλευτές του νομού γιατο τι ακριβώς θέλουμε και εκείνοι με την σειρά τους να πιέσουν στην Αθήνα, καθυστερήσαμε ακόμη και στο να βγει μια κοινή απόφαση. Προσωπική μου άποψη είναι ότι αν δεν γίνουν μεγάλες κινητοποιήσεις ώστε να καταλάβουν αυτοί που πρέπει ότι υπάρχει μαζική δύναμη, οργή και θυμός των πολιτών, τότε πιστεύω ότι δύσκολα θα δούμε αποτέλεσμα. Πάντως είναι μια καλή αρχή η συλλογή υπογραφών που επικροτώ και προσωπικά.

Ένα άλλο ζήτημα που το παρακολουθεί κανείς με θλίψη είναι η υπόθεση του στρατόπεδου της Φιλιππιάδας. Μπορεί να είναι μικρός ο αριθμός όσων υπηρετούν έκεί, αλλά όμως υπάρχουν. Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι κλείνει μέσα στο καλοκαίρι. Ποτέ δεν μάθαμε τι λένε ο Δήμος και ο Νομάρχης. Μόνο η εφημερίδα Φωνή ασχολήθηκε με το θέμα και ουδείς άλλος.
Διαβάστε τώρα πως για το ίδιο θέμα αντέδρασαν οι αρχές μιας γειτονικής πόλης, της Άρτας. Μόλις έμαθαν ότι κλείνει το κέντρο του υγειονομικού, επικοινώνησαν αμέσως μταξύ τους, Δήμος και Νομαρχία, με τους βουλευτές του νομού και πήραν από κοινού και άμεσα αποφάσεις. Τηλεφώνησαν στον υπουργό Εθνικής άμυνας, απείλησαν με κινητοποιήσεις και κατάφεραν όπως λένε οι ίδιοι να πάρουν την διαβεβαίωση ότι το θέμα έχει λήξει. Το στρατόπεδο δεν θα φύγει.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο πολύ καλά τα λες.
Όσον αφορά το όνομα του νέου δήμου, φαντάζομαι οτι δεν μπορεί να επιννοήθηκε ξαφνικά στην Αθήνα. Ο Βουλευτής του Νομού τι λέει???
Όσον αφορά το Στρατόπεδό μας. Να σε πληροφορήσω οτι η έκταση έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Φιλιππιάδας με όρο οτι εάν δεν υπάρχει ενεργός Στρατός να περιέλθει πάλι στο Δήμο... Συνεπώς (όσο και εάν με πονάει) μάλλον είναι στο συμφέρον της πόλης να πάρει την έκταση πίσω. Πίστεψέ με ότι οι πλήστοι (90%) των υπηρετούντων δεν "τσάκαγαν ούτε δίφραγκο στην πόλη".
Όσον αφορά την Άρτα να πούμε οτι και το ΚΕΥΓ δεν θα τη γλυτώσει τόσο εύκολα...