Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009

Λύση Τώρα!!

Δεκαετίες πριν, στο περίφημο Ανατολικό μπλόκ, οι κυβερνήσεις μάντρωναν τους πολίτες σε άθλια κατασκευαστικά, σπίτια, από τόννους τσιμέντου, χωρίς εξωτερικούς χώρους. Στενά, ανήλια και καταθλιπτικά διαμερίσματα που έκαναν τους ανθρώπους να μοιάζουν και να ΝΟΙΩΘΟΥΝ ποντίκια. Δυστυχώς στην σημερινή εποχή, κάποιοι άξεστοι, νεόπλουτοι μηχανικοί, με την συνοχή και την ανοχή των δημοτικών εκλεγμένων υπαλλήλων, κερδοσκοπούν εις βάρος συμπολιτών μας και σκοτώνουν κάθε είδους αισθητική. Τους υποχρεώνουν να αγοράζουν και να διαμένουν σε κλουβιά, που ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ.Καταστρέφουν καθημερινά την πόλη, τον αέρα της και την ομορφιά της.

Από καταγεγραμμένες ιστορίες των Τούρκων που ζούσαν στην περιοχή μας, ακόμη και ΑΥΤΟΙ, οι κατακτητές απαγόρευαν με τιμωρία την φυλάκιση, κάθε είδους παρανομία πάνω στο πρωτοποριακό σχέδιο πόλεως, με φαρδύς δρόμους, πλατείες και πάρκα, που είχε δημιουργήσει για την ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ, αρχιμηχανικός, μέλος της οικογένειας ΜΙΝΕΙΚΟ.
Δωστε χώρο στην πόλη να απλωθεί στο ποτάμι, με μονοκατοικίες, κήπους και αυλές. Δώστε ανάσα στην πόλη από τα πολυόροφα μπετά.

Ευτυχώς που υπάρχουν κάτοικοι που αντιδρούν, όπως αυτοί που συνέταξαν τα παρακάτω. Για τους υπόλοιπους, τώρα που καταγράφεται η πραγματική νομοθεσία, υπάρχει ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ.


Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο ζητούμε το ύψος των οικοδομών στην Φιλιππιάδα να μην ξεπερνά τα 11,5 μέτρα,με βάση Νόμο του 1973 (ΦΕΚ 170Δ/1973) όπως αποκαλύφτηκε τελευταία από έγγραφο του ΥΠΕΧΩΔΕ προς τον Δήμο μας.

Η σκόπιμη απόκρυψη και η μη εφαρμογή του από το ετος 1985 και μετά αφησε κτίρια επτά και οκτώ ορόφων στο κεντρο της πόλης μας, με διπλάσιο και παραπανω ύψος από το επιτρεπτό.
Στην Πρέβεζα αλλα και σ'αρκετές πολεις της Ηπείρου ισχύει το 11,5μ υψος. Η καθ όλα αυθαίρετη και άναρχη αυτή δόμηση υποβαθμίζει ολο και περισσότερο την ποιότητα της ζωής μας.
Η μικρή επαρχιακή πόλη μας στριμώχτηκε σε δρόμους με πλάτος που δεν αντέχει τα πολυόροφα κτίρια και με τους περιορισμένους σε έκταση ακάλυπτους-κοινόχρηστους χώρους και την απουσία υποδομών (Βιολογικός καθαρισμός κτλ) δημιουργούν συνθήκες αφόρητες
Ο Λούρος το ποτάμι μας, περιμένει να νοιώσει δίπλα του την πόλη.

Ακόμη τα μεγάλα ύψη των κτιρίων γινονται αιτία και ευρύτερων περιβαντολογικών προβλημάτων.Η πόλη των πελαργών εκρυψε τις φωλιές τους,εμποδίζει το πεταγμά τους,εγινε αφιλόξενη,σαν να διώχνει τα πουλιά της,μια πόλη που θέλει να κόψει τα φτερά της.


Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα'μαστε θεατές από δώ και πέρα.

Τούτος ο τόπος που δανειστήκαμε από τα παιδιά μας εχει δικαίωμα στην αισθητική και στο μέτρο, στην ισόροπη οικιστική ανάπτυξη.Η αξιοπρέπεια μας δεν θα επιτρέψει να συνεχισθεί η απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

Καλούμε το Δήμο να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ στις παρακάτω ενέργειες:
■ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ 11,5 ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ
■ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ηρθαν οι πελαργοί.Καποιοι δεν βρηκαν τις φωλιες τους.
Δεν πειραζει.
Στις υπογραφές μας πάνω ν ακουμπήσουν τα φτερά τους να ξεκουραστούν…
ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Ανώνυμος είπε...

ALLOI MOURMOURIZOUN KAI XAMELEONTIZOUN ! O KOLOBATSIOS EINAI PALHKARI KAI TA LEEI EPONYMA KAI PALLHKARISIA ! DEN EINAI ENAS, DEN TREIS THA GINOYME... XILIOI DEKATREIS ! THA GINOUME PRAGMATIKO TSOUNAMI ...

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΩΡΓΟ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΗΝ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ...ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΗ ΔΟΜΗΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΤΟΥΣ.

ΕΝΑΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗΣ ΣΟΥ...